functies airconditioner

De meest bekende functie van de airconditioner is het koelen van de lucht. Een airconditioning kan, afhanelijk van het model, ook de lucht verwarmen, ontvochtigen, ventileren en reinigen.

Koelen
Met een airconditioner kunt u de lucht in een ruimte af laten koelen en zo een aangename temperatuur creëren. Vaak kiest men voor een temperatuur van 22 - 24 graden Celsius.

Verwarmen
Wanneer de airconditioning beschikt over een warmtepomp dan kan deze ook gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Zo bent u het hele jaar door verzekerd van een aangenaam klimaat.

Ontvochtigen
Mensen voelen zich het prettigst bij een luchtvochtigheid van 40 - 60 %. Met deze functie bent u nog beter in staat een gevoel van welzijn te creëren. Tevens is dit bevorderlijk voor de levensduur van elektronische apparatuur.

Ventileren
Ook als de koelingsfunctie is uitgeschakeld kunt u de airconditioner gebruiken om lucht te ventileren. Hierbij wordt binnenlucht naar buiten afgevoerd en verse buitenlucht naar binnen geventileerd.

Reinigen
Met behulp van filters kan de lucht gezuiverd worden van stof, pollen, rook en nare luchtjes. Voor mensen met een allergie kan dit een uitkomst zijn.

© 2011 - 2024 DEROIJ ALLROUND SERVICE | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel