feiten over airconditioning!

Over airconditioning doen allerlei verhalen de ronde, we proberen de meeste feiten en wetenswaardigheden hier op een rijtje te zetten. 

Van airconditioning raak je verkouden of ziek
Je raakt niet verkouden van airconditioning maar door teveel luchtbeweging (tocht) en een te groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten. De luchtbeweging moet rustig zijn, wat met de huidige generatie toestellen geen probleem meer is. Ook het temperatuur verschil tussen binnen en buiten moet niet te groot zijn. De ontvochtiging van de lucht zorgt voor een groot deel voor het aangename gevoel. 

Airconditioning is lelijk en staat in de weg
Dat geldt eigenlijk al lang niet meer. Steeds meer modellen hebben een mooi design, zijn compact of vallen helemaal niet meer op in de ruimte. Het is ook mogelijk de toestellen perfect in te bouwen in het plafond of zelfs achter de wand.

Voor vaste airconditioning moet ik mijn hele woning openbreken
Nee, dat hoeft meestal niet zo te zijn. Voor het installeren van vaste airconditioning is het wel zo dat er een muurdoorvoer gemaakt dient te worden van binnen naar buiten. Voor kleine systemen voor thuisgebruik is dit vaak eenvoudig en vereist het geen complex breek en hakwerk. De dunne koelleidingen van bv. splitsystemen kunnen in de wanden of het plafond worden weggewerkt. 

Airco kan je alleen in de zomer gebruiken
Niets is minder waar. Airco's kunnen ook lucht zuiveren, ontvochtigen en ventileren. Ze kunnen trouwens niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Heerlijk fris in de zomer, aangenaam warm tijdens de winter.

De aanschaf van een airconditioning is duur.
Heden ten dage zijn er toestellen in alle geuren en kleuren en voor ieders budget: van mobiele airconditioners tot split units voor kleine en grotere ruimtes. Dankzij de prijsdalingen in de afgelopen jaren geeft een airconditioning veel comfort voor een zeer betaalbaar bedrag. 10 Jaar geleden was een airconditioning nog een dure extra bij de aanschaf van een personenwagen of alleen verkrijgbaar in het zeer luxe segment.. Tegenwoordig hoort airco vaak tot de basisuitrusting in bijna alle modellen. Airconditioning wordt tegenwoordig veel geïnstalleerd op slaapkamers, een goede nachtrust zorgt dat u weer fit bent de volgende dag. Een vaste airconditioning is ook mee te nemen in een verbouwing of huisverbetering hypotheek. De fiscus betaalt dan ook nog mee aan uw investering.

Airconditioning is in onze streken niet nodig
De voorbije zomers waren in Nederland en België heet met piekdagen boven de 35°C. Bii 85% van de kantoren is reeds airconditioning in gebouwd. Bij de particulier is dit echter nog geen 4%. De dalende prijzen maken het ook voor de particulier goed mogelijk om van een optimaal klimaat te genieten in woon of slaapkamer. Tevens kunt u in het overgangsseizoen met MaxiCool airconditioner de ruimte ook snel en efficiënt kunt verwarmen.

Airconditioning maakt veel lawaai
De toestellen hebben een grote technologische vooruitgang gemaakt. MaxiCool apparaten zijn vervaardigd volgens Europese comfortnormen: fluisterstil voor de kleinere vermogens zodat ze toepasbaar zijn in slaapkamer, bureau of woonruimte. Bij de split-systemen staat de buitenunit in voor het zware werk. De binnenunit conditioneert zo op een stille manier de binnenlucht. Tevens zijn alle MaxiCool airconditioners uitgerust met een zgn. slaapstand. Deze stelt u in als u gaat slapen. De ventilator van de binnenunit draait ‘s nachts als u slaapt dan op de minimale stand. Het geluidsniveau wordt hiermee sterk gereduceerd. Tevens wordt de temperatuur elke 2 uur met 2 graden verhoogt totdat de temperatuur 4 graden hoger is als u heeft ingesteld.(Dat merkt u niet omdat u dan al in slaap gevallen bent) Bijkomend voordeel is dat u airconditioning nog zuiniger met energie omspringt. 

Airconditioning is duur in onderhoud.
Split-systemen hebben relatief weinig onderhoud nodig. De luchtfilters van de binnenunit zijn eenvoudig schoon te maken met een lauw sopje en daarna eenvoudig terug te plaatsen. Het is wel aan te raden om de condensor en verdamper jaarlijks te inspecteren op vervuiling. Als deze vervuilt zijn zal het rendement van uw airconditioner n.l. lager zijn en zult u meer energie verbruiken. Ook de gasdruk in het systeem dient jaarlijks te worden gecontroleerd. Het beste tijdstip om dat te doen is voor de aanvang van de zomerperiode. Zo weet u zeker dat u apparaat feilloos werkt als u het met de warme dagen nodig heeft.

Airconditioning is duur in het gebruik.
Airconditioning apparaten verbruiken natuurlijk stroom. U haalt echter met 1kW energie uit het stopcontact vaak wel 3kW koel of verwarmvermogen. Uw airconditioner verbruikt echter 95% van de stroom als de compressor draait. Op warme dagen is het dan ook verstandig om de airconditioner niet uit te zetten maar gewoon aan te laten staan. Het toestel hoeft dan alleen de toegevoerde warmte van buitenaf af te voeren en de compressor zal minder vaak aanspringen. Als de ruimte die gekoeld moet worden erg warm is zal de airconditioner ook de muren en meubels in die ruimte moeten afkoelen en daarom langer op vol vermogen lopen. Een volgend voorbeeld laat zien wat u per jaar kwijt bent als u een MaxiCool SGL09HOC airconditioner op een slaapkamer installeert. Koelvermogen 2600 Watt. Opgenomen elektrisch vermogen 1000 Watt. Gemiddeld aantal uren per jaar dat het toestel op vollast loopt: 500 U verbruikt dus 500 kWh. 500kWh x €0,15 = € 75,- per jaar Als we tellen dat het toestel in deze slaapkamer 24 uur per dag aanstaat en daarvan 50% op vollast loopt kunnen we het toestel dus 1000 uur gebruiken. Dit zijn bijna 42 dagen per jaar dat u het toestel onafgebroken aan kunt laten staan. Waarschijnlijk zal het toestel niet 42 dagen aaneengesloten gebruikt worden. Het koelen van de slaapkamer zal u dus ongeveer € 1,85 per dag kosten. 

Wat is het verschil tussen een on/of airconditioner en een inverter airconditioner.
Bij een on/off airconditioner werkt de compressor met een vast toerental en staat hij aan of uit. Uw compressor draait dus op 100% van de capaciteit en als de ingestelde binnentemperatuur is bereikt zal hij afslaan. Eigenlijk net zo als de meeste verwarmingen in een woning. Bij een inverter airconditioning kan de compressor draaien met een variabel toerental en zal dus niet afslaan. De compressor kan draaien tussen +/- 40% en 130% van de nominale capaciteit. Hij kan dus sneller een ruimte afkoelen en zal daarna afhankelijk van de temperatuur langzamer gaan draaien. De invertermodellen zijn over het algemeen energiezuiniger en ook iets stiller. Een flink nadeel is echter dat deze apparaten fors duurder zijn en voor de meeste particulieren niet interessant. Het meeste voordeel met een inverter airconditioning haalt u als het toestel heel veel gebruikt en als in de omgeving waar het geplaatst is geluid een hele belangrijke factor is.

IN3 Betaling

In3 - In 3 keer betalen met 0% rente

 

Betaal je je aankoop liever niet in één keer? Maak dan gebruik van in3: de enige gespreid betaalmethode met 0% rente. In drie keer betaal je het aankoopbedrag zonder extra kosten. Zo koop je binnen je budget je favoriete product. Het minimale bestelbedrag is € 100,- en het maximale bestelbedrag is € 3.000,-. 

 

Voorafgaand aan de betaling doet in3 een supersnelle gegevenscontrole. Mocht onverhoopt je verzoek tot betaling niet geautoriseerd worden, dan kan je contact opnemen met in3 of kiezen voor een andere betaalmethode. Wil je meer informatie over in3? Bezoek dan: www.payin3.nl.

 

Hoe werkt het?

 

Als je kiest voor in3 betaal je het volledige bedrag in drie gelijke delen binnen 60 dagen. Op de dag van je bestelling betaal je het eerste deel via iDeal en wordt je aankoop verzonden. 30 dagen later betaal je het tweede deel en weer 30 dagen later het derde deel. Zo hoef je geen grote uitgave in één keer te doen. Je ontvangt een mailtje zodra je een nieuwe betaling moet doen. Wel zo makkelijk!

 

 1. Kies & check:

Kies in3 bij het afrekenen, het systeem doet een supersnelle gegevenscontrole.

 

 1. 1e betaling & verzending:

Je doet direct je eerste betaling en de bestelling wordt verzonden.

 

 1. 2e & 3e betaling:

Binnen 30 dagen doe je de tweede betaling en binnen 60 dagen doe je de derde betaling.

 • marktplaats
 • ideal
 • maxicool
 • paypal
 • advanced-engineering
 • afs
 • airco-exit
 • airco-tube
 • aspen
 • logo
 • logo 1100
© 2011 - 2024 DEROIJ ALLROUND SERVICE | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel