wat is koelmiddel ?

Tegenwoordig heel wat milieuvriendelijker.

Het koel- of koudemiddel in een airconditioning regelt het transport van de warmte.het koelmiddel is een essentieel en onmisbaar element van airconditioning. De laatste jaren zijn de koelmiddelen heel wat milieuvriendelijker en efficiënter geworden. Een klein overzicht. 

Discussie. 
Enkele jaren geleden was er een grote discussie aan de gang rond de rol die de koelmiddelen speelden bij de afbraak van de ozonlaag. De eerste koelmiddelen die veel gebruikt werden, waren CFK’s (R11, R12 en R115). Deze CFK’s zijn zeer schadelijk voor de ozonlaag en werden door een Europese Richtlijn verboden vanaf 1 januari 2001. 

HCFK’s. 
De CFK’s werden vervangen door de heel wat minder schadelijke HCFK’s zoals b.v. R-22. Hoewel deze koelmiddelen minder agressief zijn voor de omgeving, zijn ze toch nog schadelijk voor het milieu en de ozonlaag. In Europa is het sinds 1 januari 2002 verboden om airconditioners te produceren of te importeren die gebruik maken van deze koelmiddelen. Vanaf januari 2004 is dit ook uitgebreid naar airconditioning toestellen met warmtepompen. 

HFK’s. 
Dit is de nieuwe generatie van de koelmiddelen. Deze bieden goede koeleigenschappen en zijn schadeloos voor de ozonlaag. Deze koelmiddelen bevatten geen Chloor meer .De meest belangrijke zijn R407C, R410A en R134a. De eerste 2 worden meestal gebruikt in airconditioners en het laatste treft u meestal aan in koel en ijskasten. Alle MaxiCool airconditioners maken gebruik van R407C of R410A koelmiddel. 

Gelden deze regels overal in de wereld? 
Nee,de meeste HFK’s worden gebruikt in Europa, Japan en Australië. De rest van de wereld echter gebruikt nog altijd de milieu onvriendelijke HCFK’s. Airconditioners in b.v de USA, Zuid Amerika, Afrika en bijna geheel Azië zijn nog altijd gevuld met R-22 of andere HCFK’s. Ook de A-merken airconditioners die in Europa aan consumenten vertellen dat ze alleen apparatuur verkopen die milieu vriendelijk is doen dat in de rest van de wereld niet of nauwelijks. Het is namelijk duurder om een airconditioner te produceren die gebruikt maakt van HFK’s.

IN3 Betaling

In3 - In 3 keer betalen met 0% rente

 

Betaal je je aankoop liever niet in één keer? Maak dan gebruik van in3: de enige gespreid betaalmethode met 0% rente. In drie keer betaal je het aankoopbedrag zonder extra kosten. Zo koop je binnen je budget je favoriete product. Het minimale bestelbedrag is € 100,- en het maximale bestelbedrag is € 3.000,-. 

 

Voorafgaand aan de betaling doet in3 een supersnelle gegevenscontrole. Mocht onverhoopt je verzoek tot betaling niet geautoriseerd worden, dan kan je contact opnemen met in3 of kiezen voor een andere betaalmethode. Wil je meer informatie over in3? Bezoek dan: www.payin3.nl.

 

Hoe werkt het?

 

Als je kiest voor in3 betaal je het volledige bedrag in drie gelijke delen binnen 60 dagen. Op de dag van je bestelling betaal je het eerste deel via iDeal en wordt je aankoop verzonden. 30 dagen later betaal je het tweede deel en weer 30 dagen later het derde deel. Zo hoef je geen grote uitgave in één keer te doen. Je ontvangt een mailtje zodra je een nieuwe betaling moet doen. Wel zo makkelijk!

 

 1. Kies & check:

Kies in3 bij het afrekenen, het systeem doet een supersnelle gegevenscontrole.

 

 1. 1e betaling & verzending:

Je doet direct je eerste betaling en de bestelling wordt verzonden.

 

 1. 2e & 3e betaling:

Binnen 30 dagen doe je de tweede betaling en binnen 60 dagen doe je de derde betaling.

 • marktplaats
 • ideal
 • maxicool
 • paypal
 • advanced-engineering
 • afs
 • airco-exit
 • airco-tube
 • aspen
 • logo
 • logo 1100
© 2011 - 2024 DEROIJ ALLROUND SERVICE | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel